Història del vi: origen i evolució

25/05/2018

Diferents historiadors han trobat evidències de fa uns 9.000 anys que a la Xina ja elaboraven un producte similar al vi, una recepta que incloïa raïms, mel i arròs fermentat. No obstant això, també se sap que es consumia vi de raïm en llocs com Iran, Geòrgia o Grècia, aquest últim destí on es rendia culte a Dionís, déu del vi i de la verema.


La fermentació del suc de raïm és un producte que s'ha utilitzat al llarg de la història per a diferents celebracions, incloent-hi rituals religiosos en les creences jueves i cristianes com l'eucaristia.

Origen dels cultius del raïm

Encara que sabem que el raïm va començar a conrear-se a Àsia i Europa de l'Est, més endavant s'estendria la labor per zones més càlides gràcies a l'esplai de les diferents cultures i pel comerç.


Els egipcis produïen vi, com queda plasmat en algun dels seus atuells, i en l'època de l'Imperi Romà, la plantació de raïm es va expandir per la zona del Mediterrani.


A mesura que passaven els anys, la preocupació per consumir vi de qualitat es tornava més notable i així va ser com a la regió de Bordeus es va encunyar el terme "Gran Cru", que feia referència a llocs on gràcies a la terra i al treball del viticultor es creaven magnífics vins.


En l'actualitat el cultiu del vi ha anat evolucionant fins a aconseguir diversos tipus de raïms amb els quals neixen productes tan deliciosos com els que distribuïm en el celler de vins Can Mas.


Evolució del vi fins als nostres dies


En els últims 100 anys la producció de vi ha anat evolucionant notablement a causa dels diferents processos de fermentació i control de la temperatura que disposen als cellers. Així mateix, l'aparició de màquines cada vegada més modernes per a la seva utilització en l'agricultura, ha ajudat la recol·lecció i al fet que els terrenys puguin expandir-se.

En el celler de vins Can Mas sabem que satisfer les necessitats dels amants dels vins no és una tasca senzilla, posat que els consumidors són cada vegada més exigents i busquen un vi amb caràcter que sigui capaç d'alegrar el paladar. Nosaltres dediquem la nostra activitat a la distribució de vi de qualitat, així com d'altres productes frescos que satisfan al màxim les diverses demandes del mercat.


L'evolució del vi ha servit perquè en l'actualitat sigui considerat un producte únic, on els experts estudien el seu sabor, textura i altres característiques orientades a satisfer les exigències de tot tipus de paladars.