Cinc consells per tastar vi correctament

25/05/2018

El vi és un dels plaers que gaudeix molta gent, però, com identificar un bon vi? Abans de comprar vi, en moltes bodegues com a la bodega Can Mas et deixen tastar el seu producte. Per això, et deixem cinc consells molt útils a l'hora de tastar vi correctament.

Temperatura

La temperatura a la què s'ha de tastar un vi depèn de la seva varietat. Així doncs, la millor temperatura per un vi dolç, escumós o blanc és 6 °C i el negre de 14 °C a 16 °C per a poder degustar-lo. Si el vi és criança o reserva sigui blanc o negre, la temperatura adequada són 2 °C més.

El millor ambient s'aconsegueix quan l'habitació està a 20 °C i el vi fresc perquè un vi massa calent arruïnaria el tast.

Vista

Primerament s'ha d'escollir unes copes que siguin transparents, també es pot posar la copa a contrallum o posar-la sobre un tovalló blanc. Després, ja podem observar el color del vi, que és el què ens dóna pistes sobre el tipus de vi que és, si és fosc habitualment indica que és un vi fort. També ens permet observar la nitidesa que ens ajuda a identificar si el vi té defectes i així no comprar vi en mal estat, això succeeix quan el vi és mate i apagat. Finalment, l'escuma ens pot indicar si el vi és jove, l'escuma no tindrà coloració o si és de guarda, l'escuma estarà tenyida.

Olfacte

Per a olorar bé el vi, primer aproparem el nas sense agitar la copa per a percebre les olors primaris i després removem la copa en cercles per a apreciar les olors secundaris, els vins joves tenen més aromes secundaris que els vins de guarda o criança que necessiten que la copa es mogui una vegada més per a apreciar els aromes terciaris (fusta, fruita, mel, etc.).
S'ha de tenir en compte que no és convenient portar colònia, ja que cobreix l'olor del vi i haver-se rentat les mans amb un sabó sense olors.

Gust

Un bon tast comença per posar-se el vi a la boca sense empassar per a esbrinar quins són els sabors predominants i després engolir-lo i expulsar l'aire pel nas.

Vine a la bodega Can Mas a tastar els nostres productes!!!